Behandling av accessloggar

All trafik till och från Glosor.eu loggas i så kallade accessloggar. Detta samlas in oavsett om användaren är inloggad eller inte. Dessa loggar innehåller följande data om dig som användare:

• Din IP-adress
  • Din webbläsartyp ("User Agent")
  • Vilken sida / funktion du använde på Glosor.eu
  • Tidpunkt när du besökte sidan / funktionen
  • Vilka data du skickat in eller använt i funktionen

Syfte

Accessloggarna används för övervakning av tjänsten (t.ex. hur mycket respektive sida används) och för att kunna utreda eventuella försök att göra intrång eller på annat sätt påverka Glosor.eu. De används även för att spåra vad som hänt om ett fel på sidan uppstår. Det är inte möjligt att leverera en webbtjänst som Glosor.eu utan denna grundläggande behandling och hantering av exempelvis IP-adresser.

Lagringstid

Loggarna lagras i 30 dagar och tas därefter bort automatiskt, men om ett intrångsförsök eller liknande upptäcks kan loggarna lagras längre som en del i utredningen. Loggarna lagras alltid på detta sätt och det är inte kopplat till om du tar bort ditt konto eller inte.

Utlämning av data

Loggarna kommer inte att lämnas ut till tredjeparter eller samarbetspartners, men kan lämnas ut till polisen för att utreda brott.

Rättslig grund

Behandlingen av den data som beskrivs ovan bedöms ha intresseavvägning som laglig grund. Vi gör bedömningen att vårt intresse att skydda vårt system genom att kunna upptäcka och förhindra intrångsförsök, samt att kunna upptäcka och undersöka fel på sidan väger tyngre än än den enskilde besökarens eventuella intresse av att inte förekomma med de uppgifter som nämndes ovan i våra loggar. Intrångsförsök och/eller fel på sidan som går obemärkt förbi skulle dessutom kunna få betydligt större konsekvenser för övriga användares personuppgifter. Slutligen gör vi bedömningen att den korta lagringstiden av våra accessloggar avsevärt reducerar vår besökares risk att få sin personliga identitet kränkt genom behandlingen.