Teater- pjäser

Övningen är skapad 2020-09-25 av myforslof. Antal frågor: 6.




Välj frågor (6)

Vanligtvis används alla ord som finns i en övning när du förhör dig eller spelar spel. Här kan du välja om du enbart vill öva på ett urval av orden. Denna inställning påverkar både förhöret, spelen, och utskrifterna.

Alla Inga

  • Kung Oidipus Kung Oidipus ska spåra mördaren till kungen. Han inser han har dödat sin egen far Laios och gift sig och skaffat barn med sin egen mor Iokaste. Slutar med att Iokaste hänger sig och kung Oidipus sticker ut sina ögon och ber att bli förvisad ut Thebe
  • Lysistrate Kvinnor som sexstrejkar för att deras män ska sluta kriga. Det blev deras sätt att kunna styra männen
  • Medea Kvinna som flyr från sin far med sin bror. Dödar under flykten sin bror för att hennes far ska sluta följa henne. Kvinnan dödar även hennes pojkväns nya tjej och hennes egna två barn. Svårt att hitta ett budskap i texten
  • Spelet om Envar Allgorier som skildrar kampen mellan ett gott kristet liv och ett liv i synd. Handlar om representanter för olika livsval.
  • Kyrkospelet Liturgiska sångdramat som spelade upp episoder av Jesus liv
  • Romeo och Julia Kärlekstragedi, ungt kärlekspar från två olika adliga familjer i Verona, Italien. Juli skulle gifta sig med Paris och hennes föräldrar höll en fest som Romeo befann sig på, det var då dem blev förälskade. Romeo och julia beslutade sig för att gifta sig trots deras familjers agg. De vigde sig i hemlighet och bestämde sig för att rymma och starta ett nytt liv tillsammans. Föräldrarna påskyndade bröllopet mellan Julia och Paris, Julia ville inte det och tog därför ett gift av en munk som skulle göra henne död i 3 dagar. Romeo hittade Julia och trodde hon var död på riktigt och tog livet av sig. När Julia vaknade och såg Romeo död tog hon också livet av sig.

Alla Inga

Utdelad övning

https://glosor.eu/ovning/teater-pjaser.9996135.html

Dela