Ordkunskap, sex och samlevnad.

Övningen är skapad 2021-04-22 av Assar19. Antal frågor: 7.




Välj frågor (7)

Vanligtvis används alla ord som finns i en övning när du förhör dig eller spelar spel. Här kan du välja om du enbart vill öva på ett urval av orden. Denna inställning påverkar både förhöret, spelen, och utskrifterna.

Alla Inga

  • Beskriv ORGASM? Den absolut högsta punkten under samlaget, rytmiska muskelsammandragningar, ejakulation och mer lubrikativt slem i slidan, oxytocin och endorfiner.
  • Beskriv HORMONER. Styrs av det endokrina systemet, molekyler som är budbärare mellan celler, östrogen och tetosteron.
  • Beskriv ÖSTROGEN. Steroidhormoner som är det kvinnliga könshormonet, finns hos män och kvinnor, avgörande för kvinnans reproduktiva förmåga, bildas i äggstockarna, binjurarna, fettceller och testiklarna, möjliggör kvinnlig fertilitet, motverkar benskörhet och hjärtsjukdomar.
  • Beskriv TESTOSTERON Den vanligaste androgenen och det manliga könshormonet, finns hos män och kvinnor, bildas i testiklarna och i äggstockarna, funktion att stärka könsdriften, muskelfunktionen och skelettstyrkan, det används som originalmodell för alla anabola steroider.
  • Beskriv EJAKULATION utlösning sker oftast i samband med en orgasm, sperman kan orsaka graviditet, blandning av flera vätskor, första delen är vätska från prostatan, andra delen är sperma, tredje delen är sädesblåssekret.
  • Beskriv PROGESTERON. Steroidhormon som kallas för gulkroppshormon, bildas hos kvinnor och män av kolesterol i gulkroppen, binjurar, placentan och i gliaceller i hjärnan, förstastadium för andra könshormoner, verkar för sig själv i många preventuvmedel.
  • Beskriv FSH. Follikelstimulerande hormon bildas i hypofysen och utsöndras via blodomloppet, avgörande för mänsklig fortplantning, stimulerar utvecklingen av könsceller sedan puberteten, hos kvinnor innebär detta cellproliferation och östradiolsyntes i äggstockarna, för män innebär det att spermatognesen stimuleras i testiklarna.

Alla Inga

Utdelad övning

https://glosor.eu/ovning/ordkunskap-sex-och-samlevnad.10398944.html

Dela