Ideologie [HUGO ÄR FÖRBJUDEN eft. HAN INTE LYSSNA]

Övningen är skapad 2020-09-13 av Piechos. Antal frågor: 3.




Välj frågor (3)

Vanligtvis används alla ord som finns i en övning när du förhör dig eller spelar spel. Här kan du välja om du enbart vill öva på ett urval av orden. Denna inställning påverkar både förhöret, spelen, och utskrifterna.

Alla Inga

  • Ord som hör med SOCIALISM att göra. Kollektivet (Vi). Fackföreningar och det är dem som fixar rättigheter till jobbet. Mer socialt. Allas rösträtt. Klasslöst samhälle Höja skatter. Tjäna likadant.
  • Ord som hör med LIBERALISM att göra. Liberalism = Människans frihet, inte beroende av andra, var och en får sköta sig själv. Händer det något så är det den enskildes ansvar för det. Liber betyde fri på latin Finns inga rätt och fel Tror på människan, mer mänskliga rättigheter. Står för demokrati avskaffa monopol sänkta skatter reformer
  • Ord som hör med KONSERVATISM att göra. Bevara, “Det var bättre förr” Långsam förändring Inga revolutioner eller evolutionen eller ngt liknande. familje, nationen, försvaret viktigt, ordning och reda. klasser, medelklass, m.m. Ekonomiskt system som bygger på fri konkurrens. T ex. Systembolaget. ‘Klasser’ är naturligt vi har olika talanger.

Alla Inga

Utdelad övning

https://glosor.eu/ovning/ideologie-hugo-ar-forbjuden-eft-han-inte-lyssna.9940156.html

Dela