Branschkunskap

Övningen är skapad 2021-09-14 av josselaysan. Antal frågor: 7.




Välj frågor (7)

Vanligtvis används alla ord som finns i en övning när du förhör dig eller spelar spel. Här kan du välja om du enbart vill öva på ett urval av orden. Denna inställning påverkar både förhöret, spelen, och utskrifterna.

Alla Inga

  • Varför är det viktigt för ett företag att ha en affärsidé? Med hjälp av en affärsidé kan man jämföra en ny vara eller ett visst beteende och se om det stämmer överens med affärsidén. En affärsíde är en kort beskrivning om sina tankar kring företaget som alla arbetare bör veta om.
  • Vilka 4 viktiga frågor bör man tänka på i en affärsidé? 1. Vilka behov har våra kunder? 2. Vilka kunder vänder vi oss till? 3. Vilka varor eller tjänster ska vi tillgodose kundernas behov? 4. Vilka resurser behöver vi och vad behöver vi kunna för att framställa dessa produkter?
  • Vad är viktigast för DIG när du handlar en vara? Kärnprodukten, kringprodukten, metaprodukten? Kärnprodukten: Varan som kunden tar med sig hem, exempelvis en kamera. Kringprodukten= Tillbehör till produkten, exempelvis laddare eller väskor. Metaprodukten= Känslodelen, exempelvis vilket varumärke eller design
  • I vilka sammanhang kan det vara viktigt att dela in kunden geografiskt, demografiskt och efter livsstil? Geografiskt= Man delar in kunderna efter var dem bor. Demografiskt= Man delar in kunderna efter kön, ålder och ekonomi exempelvis. Intresse o livsstil= Delar in kunderna efter intresse så varorna blir användbara..
  • Varför bör ett företag tänka igenom sin affärsmodell? Affärsmodellen är en modell över hur ditt företag ska tjäna pengar och på vilket sätt du ska göra för att ditt företag ska tjäna pengar. Det handlar om hur företaget jobbar och hur det går i "vinst" eller hur det ska göra för att nå sitt mål.
  • Vilka olika sätt kan man tjäna pengar på sin affärsidé? - Produkten köps in och säljs så fort som möjligt med förtjänst. - Förändra produkten till ett större värde för att sedan sälja vidare till ett högre pris. - Användaren av produkten får tillgång till den gratis exempelvis Spotify. Företaget tjänar pengar på reklamintäkterna för annonser på hemsidan.
  • Vilken nytta kan en butik ha av ett servicekoncept? Servicekonceptet handlar om hur man ska bemöta kunderna och vilken service man vill ge. Det är stor nytta med servicekoncept ifall man vill få en ökad population och fler kunder till företaget. Det är viktigt hur man möter sina kunder, hur mycket man hjälper kunderna och hur mycket man lyssnar på deras klagomål och sedan gör en förändring. KUNDERNA ÄR DET VIKTIGASTE i ett företag och därför är servicekonceptet en stor nytta. Ett bra servicekoncept kräver regler för hur servicen ska vara och som alla anställda ska följa.

Alla Inga

Utdelad övning

https://glosor.eu/ovning/branschkunskap.10564455.html

Dela