Glosor.eu

Vad är Glosor.eu?

Glosor.eu är en lättanvänd hemsida och app för att hjälpa användarna att lära sig glosor på ett roligt och effektivt sätt.

Genom att erbjuda väldigt många sätt att öva på; allt från ordspel till utskrivbara övningar och talsyntes, tror vi att du kan hitta den typ av övning som passar just dig bäst.

Att göra det roligt att öva leder till att man övar mer och lär sig bättre. Nästan varje dag hör både elever, lärare, och föräldrar av sig till oss och berättar hur resultatet förbättrats.

Vem vänder sig Glosor.eu till?

Alla som vill lära sig ord på ett nytt språk, från nybörjare till mycket avancerad nivå kan hitta sätt att träna glosor på.

Vi vänder oss även till lärare och skolor, där vi erbjuder extra funktioner som gör det enkelt för lärare att skapa egna grupper och grupplogin. Lärare kan då enkelt skapa övningar som elverna kan öva på på det sätt de själva vill, när det passar dem bäst.

Oavsett om du övar på en dator i skolan eller hemma, i en mobil eller på en läsplatta, på en rast eller mitt i natten, så finns dina övningar redo Glosor.eu.

Vad innehåller Glosor.eu?

Glosor.eu är en hel portal för att lära sig saker på ett roligt sätt. Vi har över 10 olika spel, olika typer av utskrivbara övningar, talsyntes som kan läsa upp orden för dig, dela ut övningar till vänner, skicka meddelanden, och mycket mer.

Lärare skapar enkelt grupper, där alla elever får tillgång till just de öningar de ska öva på. Det går också att skriva information som visas för eleverna när de loggar in, där kan t.ex. viktiga datum för prov och andra instruktioner skrivas.

Vad kostar Glosor.eu?

Glosor.eu är gratis för alla, oavsett om man är elev, lärare, skola, eller någon annan.

Det finns bara en sak på sidan som inte är gratis, och det är talsyntesen som kan läsa upp ord och glosor. Den kostar pengar eftersom vi behöver köpa in den från en tredjepart. Du väljer själv om du vill köpa denna extra funktionalitet eller inte, den aktiveras inte automatiskt, och det kostar alltså bara pengar om du själv aktivt väljer det. För skolor erbjuder vi kraftig mängdrabatt vid köp av talsyntes till skolans elever.

Varför finns det reklam på Glosor.eu?

Det kostar pengar att utveckla och driva en stor sida som denna. Vi vill hjälpa så många som möjligt och därför erbjuda tjänsten gratis. För att detta ska gå ihop har vi reklam på sidan.

Både privatpersoner och skolor kan välja att betala för att reklamen inte ska visas för dem efter inloggning.

Mobbning

På hemsidor, på sociala medier, och i appar förekommer det tyvärr mobbing precis som i verkliga livet. Tyvärr kan det ibland även vara lättare att mobba på internet eftersom det är lättare att vara annonym och att det oftast är färre vuxna i närheten som ser det hända och kan gripa in.

Vi ser väldigt allvarligt på mobbing, och har flera olika mekanismer för att bekämpa det. Användare kan välja att anmäla meddelanden och andra användare som beter sig dumt. Man kan också själv välja att blockera en viss användare från att kontakta en, eller till och med hindra alla man inte är vän med att kontakta en.

Vi har ett system som gör att användare som blir blockerade, anmälda, eller får sina meddelanden och/eller övningar anmälda, hamnar på en särskild lista som vi manuellt granskar. Vi har möjlighet att stänga av användare från tjänsten, både baserat på användarnamn, e-postadress, och ipadress.

Om du som ung blir mobbad eller retad här på sidan eller på något annat ställe är det viktigt att du pratar med någon vuxen. Det kan vara en lärare, en förälder, eller någon annan du har förtroende för. De kan hjälpa dig att svara på hur du ska hantera situationen, säga till de som mobbar, eller till och med polisanmäla vid behov.

Vill man komma i kontakt med oss kan man även använda funktionen Kontakta oss.