Mobbning

På hemsidor, på sociala medier, och i appar förekommer det tyvärr mobbing precis som i verkliga livet. Tyvärr kan det ibland även vara lättare att mobba på internet eftersom det är lättare att vara anonym och att det oftast är färre vuxna i närheten som ser det hända och kan gripa in.

Vi ser väldigt allvarligt på mobbing, och har flera olika mekanismer för att bekämpa det. Användare kan välja att anmäla meddelanden och andra användare som beter sig dumt. Man kan också själv välja att blockera en viss användare från att kontakta en, eller till och med hindra alla man inte är vän med att kontakta en.

Vi har ett system som gör att användare som blir blockerade, anmälda, eller får sina meddelanden och/eller övningar anmälda, hamnar på en särskild lista som vi manuellt granskar. Vi har möjlighet att stänga av användare från tjänsten, både baserat på användarnamn, e-postadress, och ipadress.

Om du blir mobbad eller retad här på sidan eller på något annat ställe är det viktigt att du pratar med någon vuxen. Det kan vara en lärare, en förälder, eller någon annan du har förtroende för. De kan hjälpa dig att svara på hur du ska hantera situationen, säga till de som mobbar, eller till och med polisanmäla vid behov.

Vill man komma i kontakt med oss kan man även använda funktionen Kontakta oss

Läs mer
Tillbaka