Onlineprov

Onlineprov innebär att göra ett prov i en datorsal i skolan eller på en läsplatta. Som ett vanligt prov, men vid datorn. Eleverna loggar in och genomför provet, och resultatet visas på skärmen för läraren som startat provet. Läraren kan gå in och se resultatet i två veckor. Se mer information om det på länken nedan.

Eleven kan också se sitt resultat, och är eleven inloggad på sitt konto ligger resultatet kvar även där i två veckor.

Om du tidigare inte använt onlineprov kan det vara bra för dig som lärare att själv prova funktionen innan den används av elever på riktigt. Detta för att du ska ha förståelse för hur onlineprovet fungerar och även hur det ser ut för eleverna.